Search
Close this search box.

Donaţie de carte oferită de Grădina Botanică Naţională „Al. Ciubotaru”

Astăzi, colecţia Bibliotecii Științifice a UTM a crescut datorită unei donații generoase, oferite de doamna doctor Irina Sfecla, membră a comunităţii ştiinţifice de la Grădina Botanică Națională „Al. Ciubotaru”. Donaţia constă din 4 titluri de cărţi în 35 de volume, care sunt dedicate studiului plantelor ornamentale din genul Iris L., precum și adaptării speciilor din genurile Hosta Trattinnick, Sempervivum și Kniphofia la specificul condițiilor din Republica Moldova.

Doamna Irina Sfeclă a subliniat în mod special valoarea acestei colecții donate, evidențiind că fiecare volum reflectă rodul muncii asidue și al dedicării cercetătorilor de la Laboratorul Plante Ornamentale din cadrul Grădinii Botanice Naționale „Al. Ciubotaru”. Aceste cărți nu sunt doar simple publicații, ele reprezintă cristalizarea unor eforturi științifice remarcabile, fiind rezultatul unor cercetări aprofundate, menite să avanseze frontierele cunoașterii în domeniul botanic.

Prin această generoasă donație, Biblioteca Științifică nu doar că își extinde colecția de lucrări de specialitate, dar devine și un centru mai bogat de resurse pentru studenți, cercetători și toți cei pasionați de știința plantelor.

Ne exprimăm recunoștința și aducem sincere mulțumiri doamnei Irina Sfeclă și echipei de la Grădina Botanică Națională pentru generozitatea lor continuă de a împărtăși noile lor apariții editoriale cu biblioteca noastră, contribuind astfel în mod semnificativ la dezvoltarea unei colecții specializate valoroase a bibliotecii, care susține procesul de studiu și cercetare a universități.

Distribuie