Search
Close this search box.
BAZE DE DATE

SpringerLink

SpringerLink oferă acces online la reviste, cărţi şi lucrări de referinţe din domeniul ştiinţei, tehnicii şi medicinii. Abonamentul la resursele companiei Springer Nature oferă acces la 2285 reviste publicate în anul 2024 şi 10 colectii de carţi din domeniile: inginerie, chimie şi ştiinţa materialelor, fizică şi astronomie, energie, matematică şi statistică, informatică aplicată, ştiinţa calculatoarelor, biomedicină, business şi management şi ştiinţa mediului.
Revistele accesibile prin abonament
Cărţile accesibile prin abonament
Revistele în Acces Deschis
Cărţile în Acces Deschis

Research4Life

Research4Life oferă acces la peste 205000 titluri de reviste științifice şi cărți electronice din 190 domenii științifice, de la 11000 instituţii ştiinţifice din lume. De asemenea, Research4Life oferă acces la o colecţie de resurse informaţionale adiţionale, printre care bazele de date analitice și bibliometrice SCOPUS (Elsevier) și Dimensions.
Modalitate de acces: pe bază de userID şi de IP instituţional. Research4Life integrează 5 programe:
AGORA (Access to Global Online Research in Agriculture),
HINARI (Health InternetWork Access to Research Initiative),
OARE (Online Access to Research in the Environment),
ARDI (Access to Research for Development and Innovation),
GOALI (Research for Global Justice).

AGORA

AGORA a fost lansată în 2003 de Organizația pentru Alimentație și Agricultură (FAO) a Organizației Națiunilor Unite în parteneriat cu Universitatea Cornell din SUA și 65 de editori din întreaga lume. AGORA oferă acces la circa 15500 reviste și 48000 cărți electronice recenzate, acoperind domeniul științelor agricole și disciplinele conexe, inclusiv cercetarea biologică, socială și de mediu.

Hinari

Hinari aprogram înfiinţat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii împreună cu edituri internaţionale de prestigiu, asigură accesul la una dinre cele mai mari colecţii de resurse medicale şi biomedicale din lume. Hinari oferă acces la peste 16000 de reviste, 59000 cărți, 29 baze de date și alte resurse medicale. Revistele şi cărţile pot fi căutate printr-o versiune specială a PubMed (Medline) și prin intermediul altor baze de date.

OARE

OARE reprezintă un consorţiu public-privat coordonat de Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu în parteneriat cu edituri ştiinţifice cu renume şi Universitatea Yale din SUA. Asigură acces la reviste ştiinţifice, cărţi, baze de date şi alte resurse informaţionale ce ţin de mediul natural, inclusiv toxicologie și poluare a mediului, ecologie, geografie, economie de mediu, legislația mediului, politica de conservare, inginerie de mediu, energie etc.

ARDI

ARDI este un program coordonat de Organizaţia Mondială a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) în colaborare cu parteneri din industria editorială. Oferă acces la reviste ştiinţifice, carţi, publicaţii de referinţă şi baze de date din diverse domenii ale ştiinţei şi tehnologiei.

GOALI

GOALI este un program care oferă access la peste 15000 de cărți, 2500 de reviste, 16 publicaţii de referinţă, 12 baze de date de la cei mai importanţi 112 editori academici din lume, acoperind domenii precum dreptul, științele politice şi economice, filozofia, istoria etc.

ASTM Compass Complete

ASTM Compass Complete ASTM Compass Complete conţine o colecție vastă de standarde industriale şi informaţii tehnice produse de Societatea Americana pentru Testarea Materialelor.
Categoriile de standarde acoperă o gamă largă de subiecte din domeniile: inginerie civilă, mecanică, inginerie aerospațială, chimie, știința materialelor, știința mediului, geologie, știința solului etc. Biblioteca digitală ASTM conţine:
Reviste
Manuale/Monografii şi Serii de date
Rapoarte tehnice
Lucrări ale simpozioanelor

IOP Publishing

Editura IOP Publishing a Institutului de Fizică este un lider mondial în distribuirea cercetăriilor științifice.
UTM are acces la colecţia IOPscience Extra cu 91 de reviste care reflectă cele mai vitale cercetări științifice, tehnice și medicale realizate de peste 150 de ani.
Colecţiile de reviste IOPscience

Royal Society Journals Collection

Royal Society Journals Collection cuprinde opt titluri de reviste cu factor înalt de impact în ştiinţe biologice, fizice, matematice şi ingineresti.
Colecţiile de articole

Compania Biologilor

Compania Biologilor are misiunea de a promova excelența în științele biologice și biomedicale şi editează 3 reviste hibrid : Development, Journal of Cell Science, Journal of Experimental Biology şi 2 reviste în Acces Deschis: Disease Models & Mechanisms şi Biology Open.

ACM Digital Library

Advancing Computing as a Science & Profession
ACM Digital Library cuprinde colecții de publicații cu text integral care acoperă tematici exclusiv din domeniul ştiinţei calculatoarelor.
Colecţiile ACM includ următoarele tipuri de publicații: reviste, cărți, lucrări ale conferințelor, buletine informative şi rapoarte tehnice.

Mathematical Sciences Publishers (MSP) Journals

Mathematical Sciences Publishers (MSP) Journals oferă acces la o colecţie din 17 reviste ştiinţifice care acoperă subiecte din domeniile: matematică, mecanică şi inginerie.
Open Book Series oferă acces deschis la o serie de monografii şi materiale ale conferinţelor.

IMF eLibrary

IMF eLibrary oferă acces online la colecţia publicaţiilor economice oficiale, publicate de Fondul Monetar Internaţional (FMI).

OCDE-iLibrary

OCDE-iLibrary este o bază de date multidisciplinară care cuprinde 17 colecţii tematice. Colecţiile includ cărţi, reviste, documente de lucru şi rezumate multilingve oferite de International Energy Agency (AIE), Nuclear Energy Agency (AEN) şi International Transport Forum (ITF).

Edward Elgar Publishing

Editura Edward Elgar Publishing publică cărţi şi reviste academice din domeniile ştiinţe sociale şi drept.
Lista de reviste
Conţinutul accesibil

Open Edition Journals

Open Edition Journals oferă acces la reviste din domeniul ştiinţelor sociale şi umanitare publicate de edituri universitare şi academice. Aproximativ 80% din publicații sunt în limba franceză.
Lista de reviste<

Duke University Press

Duke University Press oferă acces la colecția de reviste academice e-Duke Journals din domeniile științe umanitare și sociale.