Search
Close this search box.

Săptămâna Limbilor Străine la Biblioteca Științifică a UTM

Săptămâna Limbilor Străine reprezintă un eveniment anual de o importanță deosebită în cadrul căruia se pune accentul pe învățarea și utilizarea limbilor străine, având ca scop principal promovarea dialogului intercultural și sensibilizarea la diversitatea lingvistică. În acest context, Departamentul de Limbi Străine, în parteneriat cu Biblioteca Ştiinţifică UTM, a organizat un eveniment captivant și interactiv care a atras un număr mare de participanți, atât studenți de la specialitățile inginerești, cât și elevi de la Colegiul UTM.

Studenții au avut ocazia să fie implicați activ în diverse activități, precum discuții, prezentări și expoziții de postere, toate axate pe teme de actualitate precum evoluția industriei auto, revoluția automobilului electric, pasiunea pentru motorsport, impactul nanotehnologiilor în ingineria mecanică sau evoluția tranzistoarelor. Aceste activități au fost susținute de prezența și intervențiile valoroase ale profesoarelor Mariana Cerepanova, Lilia Burdilă și Alina Havric, care au subliniat rolul esențial al cunoașterii limbilor străine într-o lume interconectată și globalizată.

Numărul mare de participanți, în total 43 de persoane, a demonstrat interesul și implicarea comunității academice în promovarea diversității culturale și lingvistice.

De asemenea, Biblioteca a contribuit la atmosfera evenimentului prin organizarea unor expoziții de cărți, inclusiv lucrări de specialitate în limba engleză și opere artistice în limbile engleză, franceză, spaniolă și italiană.

Săptămâna Limbilor Străine a fost astfel un prilej deosebit pentru promovarea învățării și respectului față de diversitatea lingvistică și culturală în cadrul comunității academice.

 

Distribuie