Search
Close this search box.

Seminar de informare „Servicii furnizate de bibliotecă în sprijinul cercetătorilor”

Pe data de 18 iunie 2024, Biblioteca Științifică a UTM, în colaborare cu Institutul de Microbiologie și Biotehnologie, a organizat seminarul de informare „Servicii furnizate de bibliotecă în sprijinul cercetătorilor”. La eveniment au participat peste 30 de cercetători ai institutului.

Dna Liliana Cepoi, directoarea Institutului de Microbiologie și Biotehnologie, a deschis seminarul cu un mesaj în care a subliniat evoluția rolului bibliotecii. Ea a evidențiat tranziția de la tradiționalul împrumut de carte la furnizarea de servicii complexe și specializate care susțin cercetătorii în toate etapele procesului de cercetare.

Directoarea bibliotecii, Viorica Lupu, a prezentat diversitatea serviciilor furnizate de bibliotecă: acces la catalogul electronic, depozitul digital UTM, biblioteca electronică, baze de date, servicii de informare, de referință, bibliografice etc.

Un aspect important discutat a fost serviciile bibliometrice, precum și furnizarea de traininguri și asistență pe diverse subiecte, inclusiv utilizarea software-ului Zotero pentru gestionarea referințelor bibliografice, utilizarea bazelor de date (Springer, Research4Life, ASTM Compass Complete, Royal Society Journals Collection etc.), crearea și dezvoltarea profilurilor de cercetător, etica utilizării informației, plagiatul academic, revistele pseudoștiințifice etc.

Prin discuții deschise și interactive, participanții au avut ocazia să descopere diversitatea serviciilor oferite de Biblioteca Științifică a UTM și să înțeleagă mai bine cum pot beneficia de acestea în activitățile lor de cercetare.

Mulțumim cercetătorilor pentru atmosfera colaborativă, împărtășirea experiențelor și participarea activă. Sperăm că aceste interacțiuni vor contribui la dezvoltarea unui parteneriat strâns între bibliotecă și comunitatea de cercetare și extinderea ariei de colaborare.

Distribuie