Search
Close this search box.

Ziua Mondială a Albinelor

În fiecare an, Biblioteca filială a Facultăţilor de Ştiinţe Agricole, Silvice şi ale Mediului şi Medicină Veterinară, sărbătorește cu entuziasm Ziua Mondială a Albinelor, un eveniment ce marchează importanța vitală a acestor polenizatori pentru mediu și pentru omenire. Propusă de Asociaţia Apicultorilor din Republica Slovenia și recunoscută de Organizația Națiunilor Unite în 2017, această zi își propune să amplifice gradul de conștientizare asupra importanței și a rolului pe care albinele și alte polenizatoare îl au pentru mediu și pentru umanitate, subliniind imperativul protejării lor. Organizația pentru Alimentație și Agricultură (FAO) a subliniat că “fără albine, nu am putea aspira la un viitor lipsit de foamete”.

Cu acest prilej, biblioteca în colaborare cu Departamentul Resurse Animaliere şi Siguranţa Alimentelor a UTM, a organizat o serie de activități educaționale și informative dedicate Zilei Mondiale a Albinelor:

  1. Lecția publică condusă de doamna Tatiana Mardari, doctor în agricultură și conferențiară universitară, cu tema „Cerințele de calitate a produselor apicole”. Această prezentare captivantă și utilă a fost adresată elevilor Colegiului UTM, oferindu-le o perspectivă profundă asupra standardelor de calitate în industria apicolă.
  2. Expoziția tematică „Apicultura ecologică și producerea apicolă pură” a atras atenția vizitatorilor prin prezentarea practicilor sustenabile și a produselor apicole de înaltă calitate, oferind o oportunitate unică pentru vizitatori de a înțelege beneficiile apiculturii ecologice și importanța producerii unor produse apicole pure.
  3. Sinteza informativă „Resurse FAO privind importanța și protejarea albinelor și a altor polenizatori” a furnizat participanților informații esențiale din surse de autoritate cu privire la importanța și conservarea albinelor și a altor polenizatori.

Prin aceste activități educative, Biblioteca filială a Facultăţii de Ştiinţe Agricole, Silvice şi ale Mediului şi Medicină Veterinară şi Departamentul Resurse Animaliere şi Siguranţa Alimentelor a UTM, își asumă un rol activ în promovarea conștientizării și a acțiunilor pentru protejarea albinelor și a altor polenizatori, contribuind astfel la sustenabilitatea mediului și a agriculturii.

Distribuie